← Terug naar het helpcentrum

Machtigingen per rol

Dit artikel legt uit welke toegang elke BriqSafe-rol heeft en welke acties elke rol kan uitvoeren. Toegang kan ook afhangen van het abonnement van uw organisatie, locatie-machtigingen en activiteitcategorie-machtigingen.

Voordat u begint

  • De functie Meldingen vereist het recht Ondersteunde Escalaties. Rolmachtigingen gelden alleen als dit recht beschikbaar is.
  • Het onderdeel Gebruikers & teams vereist het recht Externe gebruikers toegang. Zonder dit recht toont de pagina een upgrade-melding in plaats van de ledenlijst.
  • Rolmachtigingen bepalen niet welke locaties of activiteitcategorieën een persoon kan benaderen. Interne gebruikers hebben standaard toegang tot alle locaties tenzij hun toegang beperkt is. Externe gebruikers hebben standaard geen toegang en krijgen locaties toegekend.

Overzicht van rollen

RolHoofdtoegangBelangrijke beperkingen
LezerKan dashboards, locaties, assets, klanten, contacten, jobs, bezoeken en meldingen bekijken waar ze toegang toe hebben.Kan geen meldingen aanmaken, bewerken, toewijzen, sluiten, heropenen of anderszins acties uitvoeren. Kan geen jobs indienen, gebruikers beheren, contacten bewerken of organisatiegegevens wijzigen. Kan de lijst Gebruikers & teams niet openen.
MonteurKan meldingen aanmaken en bewerken, vervolgactiviteiten toevoegen, bestanden uploaden, assets en systemen koppelen, meldingen verwijderen, assets bewerken, jobs uitvoeren en toegewezen bezoeken aftekenen.Kan meldingen niet sluiten, heropenen, toewijzen of gerelateerde meldingen koppelen. Kan geen assets verwijderen. Een actieknop kan zichtbaar zijn ook als de actie geweigerd wordt.
InspecteurKan wachtende assetwijzigingen beoordelen, assets goed- of afkeuren, assets bewerken, assetbeoordelingen instellen en assetlijsten exporteren. Kan teamleden en organisatiecontacten lezen.Kan organisatieleden niet wijzigen of organisatiecontacten schrijven tenzij dit afzonderlijk is toegestaan via een hogere rol. Verwijderen van assets vereist verwijderrechten.
ManagerKan gebruikers beheren, toegang tot locaties en activiteitcategorieën regelen, meldingen, organisatiecontacten, bezoektoewijzingen en weekendservice-instellingen van klanten beheren. Kan de interne beheerapp openen.Kan geen Beheerder of Eigenaar rol toewijzen. Kan geen klantgegevens aanmaken of bewerken, organisatie archiveren of nalevings- en risicoregels maken zonder de vereiste hogere rechten.
BeheerderKan organisatiedetails en huisstijl bewerken, klanten aanmaken en bewerken, locaties aan klanten toewijzen, klantcontacten beheren en nalevings- en risicoregels opstellen.Kan een organisatie niet archiveren. Kan geen bestaande Eigenaar beheren tenzij ze zelf eigenaar zijn.
EigenaarHeeft hoogste toegang op organisatieniveau. Kan beheerderacties uitvoeren, andere eigenaren beheren, de organisatie archiveren en de eis voor de laatste eigenaar beheren.De organisatie moet altijd minimaal één actieve eigenaar hebben. De laatste eigenaar kan niet worden gedegradeerd of gedeactiveerd.

In ledenlijsten verschijnen de interne rolnamen Editor en Member als respectievelijk Inspecteur en Monteur.

Machtigingen voor meldingen

Toegang tot meldingen staat los van het abonnement op de functie.

  • Lezer-gebruikers kunnen meldingen openen en lezen, maar wijzingen aan meldingen worden geweigerd.
  • Monteur-gebruikers kunnen meldingen aanmaken en bewerken, vervolgactiviteiten toevoegen, bestanden bijvoegen, assets en systemen koppelen en meldingen verwijderen.
  • Manager, Beheerder en Eigenaar-gebruikers kunnen meldingen starten, sluiten, heropenen, toewijzen, opnieuw toewijzen en gerelateerde meldingen koppelen of ontkoppelen.

Het sluiten van een melding vereist Manager, Beheerder of Eigenaar toegang. Alleen bewerkingsrechten zijn niet voldoende. De knoppen Akkoord om te starten en Melding heropenen kunnen zichtbaar zijn voor gebruikers die deze acties niet kunnen afronden.

Gebruikers- en toegangsbeheer

Manager, Beheerder en Eigenaar gebruikers kunnen via Gebruikers & teams gebruikers uitnodigen en hun rollen, locaties en activiteitcategorie-machtigingen wijzigen.

  • Een Manager kan standaardrollen toewijzen maar geen Beheerders of Eigenaren aanwijzen.
  • Een Beheerder kan Beheerders toewijzen maar geen Eigenaren.
  • Alleen een Eigenaar kan toegang voor Eigenaren toewijzen of een bestaande eigenaar beheren.
  • Alleen een Eigenaar kan een eigenaar deactiveren. De laatste actieve eigenaar kan niet worden gedeactiveerd.
  • Inspecteur en Monteur-gebruikers kunnen, als het recht beschikbaar is, een lees-only ledenlijst ontvangen. Lezer gebruikers kunnen de lijst niet openen.

Na een rolwijziging worden rolgebaseerde menu-items direct bijgewerkt, maar sommige knoppen en machtigingen worden pas toegepast na het vernieuwen van de sessie. Uitloggen en opnieuw inloggen werkt de wijziging direct bij. Locatie-, activiteitcategorie- en externe gebruikerswijzigingen worden ververst wanneer de BriqSafe-tab van de gebruiker de focus terugkrijgt.

Toegang tot organisatie, klant en contact

  • Beheerder en Eigenaar-gebruikers kunnen organisaties, organisatiedetails, huisstijl, klanten, klantlocaties en klantcontacten aanmaken en bewerken.
  • Manager-gebruikers kunnen organisatiecontacten toevoegen, bewerken en verwijderen. Ze kunnen ook de weekendservice-instelling van klanten wijzigen, maar niet andere klantgegevens aanpassen.
  • Inspecteur, Monteur en Lezer-gebruikers kunnen organisatiecontacten lezen maar niet bewerken of certificaten en trainingsgegevens beheren.
  • Alle rollen kunnen de klantenlijst bekijken, maar alleen Eigenaar en Beheerder kunnen klantdetails volledig bewerken.
  • Alleen een Eigenaar kan een organisatie archiveren. Een Eigenaar of Beheerder kan een organisatie dearchiveren.

Gearchiveerde organisaties zijn voor iedereen alleen-lezen. Lidmaatschappen en rollen blijven behouden zolang de organisatie gearchiveerd is.

Toegang tot locatie en activiteit

Het toegangsbereik werkt verschillend voor interne en externe gebruikers:

  • Voor een interne gebruiker beperken Locatiemachtigingen de toegang. Een lege beperking betekent dat de gebruiker toegang heeft tot alle locaties.
  • Voor een externe gebruiker verlenen Locatiemachtigingen toegang. Ten minste één locatie is vereist, en een externe gebruiker zonder locaties ziet niets.
  • Activiteitcategorie-machtigingen kunnen de toegang tot activiteiten versmallen. Een lege lijst van activiteitcategorieën beperkt een externe gebruiker niet; die kan nog steeds alle activiteitstypen zien.

De dashboardcijfers, kaartlocaties, jobs en andere locatiegebaseerde gegevens van een gebruiker zijn beperkt tot de locaties waartoe ze toegang hebben.

Controleer uw rol en toegang

  1. Open Organisatie-instellingen en blijf op Mijn organisaties.
  2. Bekijk de kolom Rol om uw rol per organisatie te zien. De huidige organisatie is gemarkeerd met Huidig.
  3. Om uw locaties en activiteitcategorieën te controleren, opent u Gebruikers & teams en selecteert u uw eigen lidrij, als uw rol en abonnement dat toestaan.

De kolom Rol toont alleen uw rol. Locatie- en activiteitcategorie-machtigingen worden niet getoond. Als u uw eigen ledenpaneel niet kunt openen, vraag dan een Manager, Beheerder of Eigenaar dit voor u te controleren.