Gebruik dit artikel wanneer u een job tijdens een bezoek niet kunt voltooien. Het legt uit hoe u de reden vastlegt, bewijsmateriaal toevoegt en de job indient voor opvolging door de backoffice.
OpmerkingVereiste rol: Engineer
Markeer een job als niet te voltooien
Volg deze procedure wanneer een stopcontact of Asset niet toegankelijk is, de apparatuur defect is of de Asset niet aanwezig is.
- Open het bezoek.
- Tik op de Asset- of Ruimtekaart van de job.
- Vouw de job uit indien deze is ingeklapt.
- Tik op Kan niet voltooien. Voor een job die op een eigen scherm opent, zoals een getimede spoeljob, tik in plaats daarvan op Kan niet voltooien.
- Voer minimaal drie tekens in bij Reden. Dit is vrije tekst; er is geen vaste lijst.
- Optioneel kunt u een Bewijsfoto (optioneel) toevoegen.
- Voor een Asset-gekoppelde job selecteert u De asset is niet aanwezig op deze locatie alleen als de Asset daadwerkelijk is verdwenen.
- Tik op Verzenden.
De job wordt geregistreerd als overgeslagen en toont Gemarkeerd als kan niet voltooien. De volgende openstaande job op de kaart wordt uitgeklapt en het bezoek gaat door.
Wanneer de Asset niet aanwezig is
De optie De asset is niet aanwezig op deze locatie heeft verschillende effecten afhankelijk van de rol van de gebruiker:
- Een Inspector of hoger verwijdert de Asset en de gekoppelde activiteiten uit het Controleschema. Voltooide jobs, aanbevelingen en meldingen blijven behouden.
- Een Engineer markeert de Asset voor verwijdering, in afwachting van goedkeuring. De activiteiten worden verwijderd zodra de goedkeuring is afgerond.
Als het bijwerken van de Asset online mislukt, wordt de job toch overgeslagen en blijft de Asset ongewijzigd. De waarschuwing is Job overgeslagen, maar het markeren van de Asset als ontbrekend is mislukt. Bij offline werken wacht de verwijdering achter de overgeslagen job en wordt uitgevoerd zodra het apparaat synchroniseert.
Het gebruik van Job heropenen herstelt achteraf alleen de job. Het herstelt geen Asset die als niet aanwezig is gemeld.
Een heel bezoek overslaan
Gebruik deze optie wanneer de Locatie niet toegankelijk is, onverwacht gesloten is of het bezoek niet kan doorgaan. Deze actie is alleen beschikbaar in de webapp.
- Selecteer op de webpagina Bezoeken het bezoek.
- Klik onderaan in de zijbalk met bezoekdetails op Bezoek overslaan.
- Voer de verplichte Reden voor overslaan in.
- Optioneel kunt u Foto bewijs (optioneel) toevoegen via Foto toevoegen.
- Bevestig met Bezoek overslaan.
Alle nog openstaande jobs worden overgeslagen. Jobs die al gesloten zijn, behouden hun status en het bezoek wordt Overgeslagen met de reden geregistreerd.
Bezoek overslaan is alleen beschikbaar zolang het bezoek Gepland of In uitvoering is, en alleen als er geen job voltooid is. Als al een job is voltooid, open dan het bezoek met Bezoek openen en gebruik in plaats daarvan Bezoek voltooien. Dit slaat de resterende openstaande jobs over en rondt het bezoek af.
Het één voor één overslaan van jobs sluit het bezoek niet af; het zet het bezoek alleen in de status In uitvoering. Als u werkzaamheden ter plaatse heeft geregistreerd maar niet heeft afgerond, voltooi dan eerst die jobs als u de resultaten wilt behouden.
Wat gebeurt er bij afsluiten met onvoltooide jobs
U kunt een bezoek afsluiten zonder elke job te voltooien. Het OVERZICHT VAN JOBS op het tabblad Afsluiten geeft het aantal Voltooide jobs, Niet te voltooien en Niet voltooid weer.
- Tik op Bezoek afsluiten in de joblijst.
- Teken de handtekening van de werknemer of vink het bevestigingsvakje aan. Een getekende handtekening wist het vakje, en een aangekruist vakje wist de handtekening.
- Als in de bevestiging de openstaande jobs verschijnen, tik op Afsluiten.
Openstaande jobs worden automatisch overgeslagen en geregistreerd voor de backoffice. Automatische overslagen krijgen een automatische reden, die ze onderscheidt van handmatige overslagen. Alleen bezoeken die Gepland of In uitvoering zijn, kunnen worden afgesloten.
In de webapp selecteert u het bezoek via het tabblad Bezoeken van de Locatie en kiest u Bezoek voltooien. Open jobs worden overgeslagen bij afsluiten. Voeg optioneel Notities (optioneel) toe, teken de handtekening van de werknemer of vink het bevestigingsvakje aan voordat u Bezoek voltooien kiest.
Wat te doen bij verlies van verbinding
U kunt offline blijven werken. Statuswijzigingen van jobs, inclusief het overslaan en heropenen van jobs, worden lokaal op het apparaat opgeslagen en gesynchroniseerd wanneer de verbinding terugkomt. Als u een Asset als niet aanwezig markeert, wacht de verwijdering achter de overgeslagen job tot het apparaat synchroniseert.
Wanneer de verbinding is hersteld, laat u de wachtrij met wijzigingen en foto’s uploaden. Als een synchronisatie-item faalt, open dan het synchronisatiestatusvenster en kies Opnieuw proberen of Mislukte opnieuw proberen. Een permanente client-fout toont Verwijderen als optie; hiermee wordt de wijziging definitief verwijderd.