Gebruik deze procedure wanneer een job niet kan worden voltooid omdat een aansluiting of Asset onbereikbaar is, apparatuur defect is, of de Asset niet op de locatie aanwezig is. Leg een reden vast en voeg indien nuttig fotobewijs toe zodat de backoffice kan opvolgen.
OpmerkingVereiste rol: Monteur
De job markeren als kan niet voltooien
- Open het bezoek.
- Tik op de Asset- of Ruimte-kaart van de job.
- Als de job is ingeklapt, klap deze dan uit.
- Tik op Kan niet voltooien. Een job die op een eigen scherm opent, zoals een getimede spoeljob, toont in plaats daarvan Kan niet voltooien.
- Voer minimaal drie tekens in bij Reden. Dit is vrije tekst; er is geen vaste lijst met redenen.
- Voeg optioneel een Bewijsfoto (optioneel) toe.
- Voor een Asset-gelinkte job selecteert u De asset is niet aanwezig op deze locatie alleen als de Asset echt weg is.
- Tik op Verzenden.
De job wordt geregistreerd als Overgeslagen en toont Gemarkeerd kan niet voltooien. De volgende openstaande job op de kaart wordt uitgeklapt en het bezoek gaat verder.
Begrijp de optie asset niet aanwezig
Het selecteren van De asset is niet aanwezig op deze locatie kan ook invloed hebben op de Asset en de gekoppelde activiteiten van het Controleschema.
OpmerkingBij deze optie verwijdert een Inspecteur of hoger direct de Asset en de gekoppelde activiteiten uit het Controleschema. Voltooide jobs, aanbevelingen en meldingen blijven behouden. Een Monteur markeert de Asset voor verwijdering in afwachting van goedkeuring; de activiteiten worden verwijderd zodra de verwijdering is goedgekeurd.
- Als het online verwijderen mislukt, wordt de job toch overgeslagen en blijft de Asset ongewijzigd. De melding is Job overgeslagen, maar kon asset niet als afwezig markeren.
- Bij offline werken wacht de verwijdering achter de overgeslagen job en wordt uitgevoerd zodra het apparaat synchroniseert.
- Met Job heropenen wordt alleen de job hersteld. Een als afwezig gemelde Asset wordt niet hersteld.
Offline werken
U kunt de job markeren terwijl u offline bent. De overslag wordt op het apparaat opgeslagen en toont een melding dat deze wordt gesynchroniseerd zodra u weer verbonden bent. Als u een foto toevoegt, komt deze in de uploadwachtrij en wordt geüpload zodra de verbinding terug is.
Laat de uploadwachtrij leeglopen voordat u het apparaat verlaat. Als het uploaden mislukt, opent u het synchronisatiestatusvenster en tikt u op Opnieuw proberen bij het mislukt item, of gebruikt u Opnieuw proberen mislukt. Verwijder een item pas nadat u dit hebt bevestigd, omdat verwijderen de wijziging permanent ongedaan maakt.