← Terug naar het helpcentrum

Hoe weet ik of taken zijn uitgevoerd?

Gebruik de voortgangsoverzichten, jobstatussen, bezoekgegevens en de beoordelingswerkruimte om te zien of het werk is afgerond en om vast te stellen wat is geregistreerd.

Controleer de dagelijkse voortgang

Gebruik het startscherm voor een snel overzicht van het toegewezen werk.

  1. Open Mijn BriqSafe op het web, of het startscherm in de mobiele app.
  2. Lees de voortgangsring van Vandaag of Morgen. Deze toont het aantal voltooide jobs ten opzichte van het totaal.
  3. Op mobiel tik je op Vandaag of Morgen om van dag te wisselen.

Op het web telt de ring alleen jouw toegewezen jobs. Op mobiel telt elke afgehandelde job als voltooid, ook overgeslagen, geannuleerde, verplaatste, gemiste en jobs waarvoor het gebouw gesloten was. Een volle ring betekent dus niet altijd dat elke job is uitgevoerd.

Lees jobstatussen

Gebruik de joblijst of de filters om werk op status te zoeken.

  1. Open de joblijst van een bezoek.
  2. Tik op het filterpictogram, open Filters en selecteer een status zoals Open, Voltooid, Achterstallig, Overgeslagen, Niet uitgevoerd of Gebouw gesloten.
  3. Pas het filter toe. Gebruik Alles wissen om de filters te verwijderen.
Status of labelBetekenis
Voltooid / KlaarDe job is afgerond en geregistreerd.
Kan niet voltooien / OvergeslagenDe job kon niet worden afgerond en is geregistreerd met een reden. Het filter Overgeslagen en het label Kan niet voltooien verwijzen naar dezelfde status.
Open / Te doen / In uitvoeringDe job is nog niet afgehandeld.
AchterstalligEen openstaande job is voorbij de uiterste afrondingsdatum of het venster.
Niet uitgevoerdHet afrondingsvenster is verstreken zonder dat het werk is gedaan. Deze status wordt automatisch ingesteld door het systeem.
Gebouw geslotenHet hele afrondingsvenster viel op dagen dat de locatie gesloten was. Deze status wordt automatisch ingesteld door het systeem.

Jobs die open blijven wanneer een bezoek wordt afgesloten, worden automatisch als overgeslagen geregistreerd en zijn beschikbaar voor beoordeling achter de schermen. Na afsluiting is het bezoek vergrendeld op het apparaat van de uitvoerder en kunnen deze jobs niet meer worden heropend in de app.

Controleer een afgeronde job via de Locatie

Bekijk de geregistreerde gegevens nadat een job voltooid is.

  1. Open het tabblad Bezoeken van de Locatie.
  2. Zoek en open het afgeronde bezoek.
  3. Selecteer een job uit de lijst van het bezoek.
  4. Open het tabblad Acties van de job om geregistreerde metingen, eenheden en veldfoto's te zien.
  5. Open het tabblad Info om de status, locatie van het werk, uiterste datum, afrondingsvenster, datum en tijd van afronding, verantwoordelijken, notities en eventuele aangemaakte meldingen te controleren.

Je kunt ook het tabblad Jobs van de Locatie openen, schakelen van Aankomend naar Geschiedenis, de juiste datum zoeken, de activiteitsrij uitklappen en de job openen. Voltooide jobs verschijnen niet in Aankomend.

Voltooide jobs zijn alleen-lezen in de tabbladen van de Locatie. Er is geen aparte status voor beoordeeld; de job behoudt de status die het had bij afronding.

Beoordeel een afgerond bezoek

Gebruik de beoordelingswerkruimte wanneer je het bezoek als geheel wilt controleren.

  1. Open Acties.
  2. Zoek een bezoek bij Bezoeken voor beoordeling.
  3. Selecteer Bezoek bekijken.
  4. Bekijk het Overzicht bezoek met aantallen afgerond, kan niet voltooid en niet voltooid per gebied of structuur.
  5. Bekijk de Samenvatting afwijkingen, de Notitie: van de uitvoerder, de handtekeningen van engineer en klant en de Voorbeeld van rapport.
  6. Open een groep onder het bezoekoverzicht om Uitgevoerde jobs te inspecteren. Gebruik Lijstweergave of Plattegrondweergave om een job of asset te selecteren.

De teller en lijst van Bezoeken voor beoordeling bestrijken de geselecteerde dataperiode in Filters. De standaard is Laatste 30 dagen. Bezoeken die eerder dan deze periode zijn bijgewerkt, blijven verborgen.

De beoordelingswerkruimte vereist rechten voor jobweergave. Handtekeningafbeeldingen zijn alleen zichtbaar voor Eigenaars, Beheerders en Managers. Andere rollen kunnen Geen handtekening zien, ook als het bezoek is ondertekend.

Bevestig dat offline werk is gesynchroniseerd

Controleer de synchronisatiewachtrij van de mobiele app na offline werken.

  1. Tik op de ronde wolkknop in de kop. Als er een statusbericht wordt weergegeven, tik eenmaal om te verkleinen en tik nogmaals.
  2. Bekijk Uw wijzigingen, inclusief openstaande wijzigingen onder Jobs en Andere wijzigingen.
  3. Tik op Nu uploaden, of wacht tot de wachtrij automatisch uploadt zodra de verbinding terug is.
  4. Als er niets meer wacht, tik op Ontvang laatste gegevens.

Metingen en jobstatuswijzigingen opgeslagen tijdens offline werken tonen een melding dat ze synchroniseren bij het opnieuw verbinden. Foto's blijven in de uploadwachtrij totdat ze zijn geüpload. Het synchronisatiescherm is alleen beschikbaar op mobiel en toont wijzigingen vanaf dat apparaat.

Gebruik het record in plaats van meldingen als bewijs

Meldingen zijn geen betrouwbare vervanging voor het controleren van een job- of bezoekrecord. Wanneer je zelf een actie voltooit of triggert, word je van de meldingsontvangers verwijderd, waardoor je geen melding kunt ontvangen. Controleer altijd de status van het item en de geregistreerde gegevens zelf.